Esittelyssä: Alustatiimi

08.03.2018

Santeri Rahkola

Kuka olet?

Olen Santeri Rahkola ja vastaan tänä vuonna auton alustan ja jarrujen suunnittelusta ja valmistuksesta, eli käytännössä pidän huolta, että autossa on alla neljä pyörivää pyörää. 

Mitä opiskelet?

Opiskelen kolmatta vuotta ajoneuvotekniikkaa ja suuntaudun auto- ja työkonetekniikkaan.

Miten päädyit mukaan Formula Student -projektiin?

Hain TAMK:iin oikeastaan Formula Student -projektin vuoksi ja lähdin mukaan toimintaan heti opintojen alussa. 

Mitä olet saanut irti tiimissä toimimisesta?

Suurin osa tässä koulussa oppimistani asioista on tullut opittua nimenomaan tämän projektin myötä. Käytännön hommien avulla on paljon helpompi käsitellä opittavia asioita ja painaa ne mieleen, kuin pelkästään teoriatunneilla istumalla. Sen lisäksi projekti on tarjonnut mahdollisuuden päästä tekemään töitä muiden alojen opiskelijoiden kanssa ja antanut paljon uusia ystäviä. 

Mitkä ovat osa-alueen päätehtävät?

Osa-alueen päätehtäviin kuuluu pyöräntuennan ja ohjauksen geometrian kehittäminen, pyöräntuennan, ohjauksen ja jarrujen suunnittelu, sekä valmistus.

Kauden kulku osa-alueen näkökulmasta:

Kausi alkaa syksyisin uuden alustan suunnittelulla. Uuden auton alustaratkaisut yleensä kehittyvät syksyn kuluessa ja joulun aikaan ensimmäisiä osia päästään valmistamaan ja tilaamaan. Kevät-talvi menee melko kiireessä osien valmistuksen puitteissa ennen auton julkistamista. Kevään ja alkukesän aikana pitäisi saada jonkin verran testiajoja ajettua, jotta alustan toiminnasta voidaan olla varmoja.

Miksi valita alustatiimi?

Ajo-ominaisuuksien kannalta alusta ja jarrut ovat tärkeimmät asiat autossa. Jos ymmärtää alustan ja renkaiden toiminnan, ymmärtää myös mitä vaaditaan nopeaan autoon.

Alustatiimin jäsenet:

Santeri Rahkola (Ajoneuvotekniikka), Juho Härkönen (Ajoneuvotekniikka), Juha Riihimäki (Ajoneuvotekniikka), Kaleva Linnanmäki (Ajoneuvotekniikka), Jyri Temonen (Ajoneuvotekniikka) ja Masa Poussa (Konetekniikka)